Biografie

Marjon van der Linden, dirigent en sopraan, studeerde koordirectie en zang aan het Utrechts Conservatorium, bij Rob Vermeulen (koordirectie) en Dobrinka Yankova (zang). In juni 2011 rondde ze summa cum laude haar Bachelor-opleiding koordirectie af en in december 2012 volgde het Master-examen dat met goed gevolg werd afgelegd.

Diverse malen nam Marjon deel aan directiecursussen, waar ze directielessen ontving van onder meer Daan Admiraal, Georg Grün (D), Micha Hamel en Martin Wright (UK).

Ook heeft ze de Meerjarige Dirigentenopleiding gevolgd, die in 2005 cum laude werd afgesloten. Haar docenten waren Hans Noyens en Desirée Verlaan.

Voorafgaand aan de conservatoriumopleiding in Utrecht studeerde ze korte tijd bij Joop Schets aan de Hogeschool IDE.

Marjon is artistiek leider en dirigent van de Ars Musica Koorschool. Daarnaast is ze dirigent van het Ars Musica Meisjeskoor, het Sweelinck Kamerkoor uit Apeldoorn en Kamerkoor Cantus Gouda uit Gouda. Zowel de Ars Musica Koorschool als het Ars Musica Meisjeskoor heeft locaties in Gouda en Ridderkerk.

Momenteel studeert Marjon zang bij Pieter van Breugel. Eerder ontving ze zanglessen van Johannette Zomer, José Lieshout (Utrechts Conservatorium), Leonore Engelbrecht en Desirée Verlaan.

Marjon treedt als solist regelmatig op, vaak als oratoriumsolist bij koorconcerten. Zo was ze te horen in de Matthäus en Johannes Passionen van J.S. Bach, in passies en cantates van Bach en Buxtehude, muziek van Mendelssohn, Vivaldi, Mozart en Händel, de bekende sopraansolo uit het Miserere Mei van Allegri en vele andere werken.

Als ensemblezanger zingt Marjon in verschillende samenstellingen, waaronder het professionele Kamerkoor Ars Musica, o.l.v. Patrick van der Linden.

Ook geeft ze stemvorming bij koren. Daarnaast heeft ze een lespraktijk in koordirectie, dwarsfluit, zang.